Statiske beregninger sommerhus

Få hurtig levering på statiske beregninger fra 10.500 inkl. moms

Få et uforpligtende tilbud

Går du med planer om at opføre et sommerhus?

Står du overfor at bygge et sommer – eller fritidshus, så er det nok snart tid til at få udført statiske beregninger af dit byggeri. De statiske beregninger sikre, at dit fritidshus lever op til de styrkemæssige branche – og normkrav. 

Hvilke beregninger er nødvendige?

Ved et normalt træsommerhus vil der typisk være nogle leverandørberegninger – såsom: spær og evt. fiberarmeret fundamenter. Derudover tager jeg mig af følgende beregninger:

 • RStabilitet
 • RBjælker og søjler
 • RForankring af taget
 • RFundering

Hvorfor få udført beregninger?

Ovenstående beregninger munder ud i en statiske rapport og en konstruktionstegning. Den statiske rapport, er en rapport, hvor alle de nødvendige styrkeberegninger omkring dit nybyggeri samles. Rapporten sikre dig, at dit byggeri lever op til normernes styrkekrav. 

Konstruktionstegningen er en visualisering af alle de statiske beregninger, så du sikre dig, et stærkt grundlag for at beregningerne faktisk udføres efterfølgende.

På billedet ses en typisk konstruktionsplan. Denne anvendes af håndværkerne til at udfører opgaven, iht. de statiske beregninger.

Hvad skal jeg bruge fra dig?

For at jeg kan lave statiske beregninger og en konstruktionsplan, skal jeg bruge følgende tegninger:

Hvis du har fået udført en geoteknisk undersøgelse, skal denne rapport også medsendes.

 • RSituationsplan med angivelse af verdenshjørner - Pdf
 • RFacade opstalter - Pdf
 • RPlantegning – Pdf og som dwg (Autocad fil)
 • RRelevante snit i bygningen – med angivelse af materialer - Pdf

Er sommerhuset udført med mursten, og de er valgt, vil jeg gerne have en styrke på denne. Det samme gør sig gældende for mørtlen.

Nedenfor, kan du downloade en huskeliste af de materialer, jeg skal bruge for at udføre statiske beregninger til dit sommerhus.

Huskeliste(klik her)

Situationsplan

Facader

Plantegning

Snit

Hvad koster statiske beregninger og en forankringsplan af sommerhus?

Nærværende priser er for et traditionelt byggeri ca. 80m2, uden større komplikationer såsom funderingen se funderingsprojekt (Klik Her)

Nedenstående priser er uden varmetabsberegninger, som prismæssig ligger på 3-4.000kr – disse udføres af eksternt firma

Etplans hus

10.5-12.500 kr. inkl. moms

Toplans hus

12.5-15.000 kr. inkl. moms.

Hvad får du?

Når jeg laver materiale til et sommerhus, får du en statiske rapport og en konstruktionsplan. Disse dokumenter medsender/eftersender du typisk til kommunen som en del at byggeansøgningen.

Er et tilbud 100% fast?

Ja det er det hvis der ikke kommer rettelser. Her kan det være lidt svært at definerer rettelser, men hvis nu tegningsmaterialet bliver lavet om, og jeg derfor skal udføre rettelser i tegning og beregninger, vil dette blive udført på ekstra regning. Der vil dog altid foregå en kommunikation, os imellem, omkring omfanget af en rettelse – inden jeg udfører noget.

Skal der søges byggetilladelse?

Ved opførelse af et fritidshus skal der altid ansøges om byggetilladelse. Da fritidshuse er i konstruktionsklasse KK1, har BR18 ikke et defineret krav til de statiske beregninger, hvilket så er op til din kommune at definere. Jeg vil derfor råde dig til at få en forhåndsdialog med kommunen – så omfanget klarlægges.

Den statiske rapport som jeg udfører og har beskrevet på denne side, bør altid være tilstrækkelig til byggetilladelsen.

Jeg har lavet en oversigt for hvilke projekter projekter der kræver byggetilladelse.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

+45 60 60 50 69 // jk@calceku.dk

Udfyld formularen

  Upload filer (max 20MB)

  Statiske beregninger sommerhus FAQ

  Er statiske beregninger til sommerhus nødvendige?

  Svaret er ja & nej. Iht. BR18 er der ikke krav omkring statiske beregninger af sommerhus, da sommerhuse er indplaceret i konstruktionsklasse 1 (laveste klasse). Men din kommune kan sagtens forlange statiske beregninger ifm. en ibrugtagningstilladelse. Jeg opfordrer derfor dig til at få afklaret kravene fra din kommune, inden dit byggeri opstartes. Du skal dog være klar over, at du som bygherre skal overholde bygningsreglementet uanset hvad kommunen forlanger.

  Hvad koster statisk beregninger til sommerhus

  Et statisk projekt til sommerhus, ligger fra 9.500-12.500kr inkl. moms for simple byggerier på omkring 100m2, for to etager bliver prisen mellem 12.500-15.000kr inkl. moms