Statiske beregninger

Rådgivning og udarbejdelse af statiske beregninger
Jeg sikrer dig et sikkert og trygt byggeri.
Få et uforpligtende tilbudSe ydelser

Få hjælp til udførelse af statiske beregninger

Som konstruktionsingeniør står jeg klar til at hjælpe dig, hvis du står over for et byggeprojekt, hvor du har brug for statiske beregninger og et ingeniørprojekt.

Jeg er specialist i bærende konstruktioner og har stor erfaring med at udarbejde den nødvendige dokumentation, inkl. stabilitetsberegninger.

Jeg tilbyder også en opstartspakke, hvor dit byggeprojekt gennemgås og muligheder og begrænsninger belyses sammen

N
Du får al nødvendig dokumentation
N
Hurtig levering af professionelle beregninger
N
Kvalitet til den aftalte tid!

Jonas Kragh Ceku

Konstrukstionsingeniør

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

Tlf. 60 60 50 69

N
Teoretisk stærk baggrund
Uddannet civilingeniør
N
Stor praktisk erfaring
Uddannet VVS & energimontør
N
Inddragelse af bygherre og håndværkere

Hvorfor er statisk dokumentation nødvendig?

Statiske beregninger har til formål at vise, at en bygnings bærende konstruktioner opfylder alle krav til bærende konstruktioners styrke og anvendelighed. De udgør en del af den statiske dokumentation.

Beregningstallene dokumenterer, at sikkerhed og anvendelse af bygværkets konstruktioner er i fuld overensstemmelse med, samt opfylder alle normer og standarder.

Hvilket byggeprojekt står du over for?

Nedenfor er et udvalge af ydelser, som jeg har lidt ekstra fokus på, og derfor har uddybet med hver deres side.

Jeg spænder dog bredt indenfor statiske beregninger, så kontakt mig endelig, selvom du har et projekt der ikke optræder på siden.

Statiske beregninger for private

Går du med tanken om at bygge nyt, bygge om eller måske at bygge til? I så fald har du brug for en udarbejdelse af statiske beregninger, som kan være alt fra en enkelt bjælke, til et helt ingeniør projekt til din nye bolig.

De statiske beregninger udgør en del af den statiske dokumentation, der skal udarbejdes i forbindelse med dit byggeprojekt og sikre at konstruktionen lever op til normkravene.

Hos Calceku ApS tilbydes en opstartspakke, hvor dit byggeprojekt gennemgås og muligheder og begrænsninger belyses sammen

Statiske beregninger for erhverv og professionelle

Har du som entreprenør, producent eller arkitekt brug for f.eks. stabilitetsberegninger, femberegninger, eller andre typer af ingeniørberegninger, er du meget velkommen til at kontakte mig.
Jeg samarbejder allerede med flere arkitekter, entreprenører og håndværksmestre, og opstarter gerne flere nye samarbejder. Jeg kan være behjælpelig indenfor alle konstruktionsmaterialer, aluminium, beton, murværk, stål & træ. Jeg kan rådgive dig og udføre de nødvendige beregninger og tegningsmateriale, der sikrer et færdigt byggeprojekt af høj kvalitet.

Hvad er statiske beregninger?

De statiske beregninger er læreren om ligevægt af et lastpåvirket element – der modsat dynamiske ikke bevæger sig. Statiske beregninger anvendes ved alle byggerier, til at beregne styrke og deformationer af alle bærende elementer der er udsat for last. De statiske beregninger sikre ligevægten af et byggeri, så et byggeri ikke flytter sig under lastpåvirkning. Af laster kan nævnes

 • Egenvægt – Vægten af alle ovenliggende elementer som en konstruktion skal bærer.
 • Nyttelast – Last fra personer, møbler og alt flytbart.
 • Naturlaster – Fx Sne og vind.
 • Ulykkeslast – Fx brand og seismisk last

Af forskellige bærende elementer kan nævnes:

 • Spær
 • Søjler
 • Bjælker
 • Vægge
 • Etagedæk
 • Fundamenter

De statiske beregninger, somme tide også bare kaldet ingeniørberegninger, sikre at alle disse bærende konstruktioner kan modstå de laster, de bliver udsat for i løbet af deres levetid.

Hvornår skal man bruge statiske beregninger?

Statiske beregninger anvendes ved alle byggerier og de anvendte elementer der anvendes. Det lige fra et vinkelbeslag der samler konstruktionstræ, til beregninge af en brokonstruktion.

En konkret beregning kan være statiske beregning af bjælke hvor der skal nedrives en bærende væg, her vil en statiske beregning angive hvor stor den bærende bjælke skal være, for at modstå de aktuelle laster den bliver udsat for. Lasterne kan være alle de førnævnte laster, som tilsammen giver den endelige dimension.

Det kan også være statiske beregninger af hus eller tilbygning hvor der beregnes på den overordenede stabilitet, murværk, funderingen, tagkonstruktionen og forankringen af denne. Derudover skal der også beregnes på alle søjler og bjælker der indgår i byggeriet. Her udføres så en samlede statiske dokumentation, som samler alle beregningerne i et dokument, som eventuelt kommer til at indgå i en byggetilladelse.

Hvilket program anvender man til statiske beregninger?

Til at udfører statiske beregninger anvendes næsten altid et program eller et excelark, så selve beregningen udføres på en systematisk måde. Det er ikke ret ofte statiske beregninger udføres i hånden, men en kontrol af beregningerne kan ved simple beregninger fint udføres i hånden. Hos Calceku ApS anvendes der flere forskellige programmer i forbindelse med statiske beregninger. Her kan nævnes:

 • Excelark – Arket udvikles til opgaver der ofte forekommer, hos Calceku ApS fx ved statiske bergninger af hus
 • EC6design – Program til at beregne murværkskonstruktioner
 • Polybeam – Simpel 2D FEM – program der beregner bjælker i stål, træ og beton
 • Idea Statica – Advanceret 3D FEM – Program der kan beregne alle stålsamlinger.
 • SCIA- Engineer – Advanceret 3D FEM – Program der beregner alle materialer og kan udfører nonlinear beregninger
 • Midas Gen – Advanceret 3D FEM – Program der beregner primært stål og beton og kan udfører nonlinear beregninger

Jeg har valgt at invistere forholdsvis meget i ovenstående programmer, da det virkelig hjælper mig, i det daglige med at udfører statiske beregninger. Udover statik programmer, anvender jeg også tegneprogrammer, hvor det hovedesageligt er Allplan jeg anvender.

Hvad koster statiske beregninger?

Priser for statiske beregninger varierer en del. Hvis udgangspunktet er timeprisen, er den 850 + moms hos Calceku ApS. Min erfaring siger mig, at et mindre indgreb i en bærende konstruktion i en privat bolig, ligger fra 5000-7500 inkl. moms. Jeg har på denne side statiske beregninger priser samlet lidt op på priser af de ting der ofte udføres hos Calceku ApS. Jeg har udover denne side generelt anført priser på alle mine sider, så du som kunde har en ide omkring prisniveauet hos Calceku ApS.

Ønsker du hjælp?

Kontakt mig i dag og få et uforpligtende tilbud. Når du vælger en selvstændig konstruktionsingeniør eller bygningsingeniør om du vil, får du nærværende service og en bedre pris end hos et dyrt ingeniørhus.

Da statiske beregnigner oftes kan udføres eksternt, kan jeg hjælpe dig uanset om du befinder dig i Århus, Aalborg, Odense, København eller en mindre by. Du kan enten udfylde nedenstående formular, eller finder alle mine kontaktoplysninger på denne side:

  Upload filer (max 20MB)

  Statiske beregninger FAQ

  Hvad er statiske beregninger?

  Statiske beregninger er de beregninger man bruger til nybyg, tilbyg og ombyg. Det er den tekniske dokumentation, der er påkrævet og lovpligtig. De statiske beregninger er læreren om ligevægt af et lastpåvirket element – der modsat dynamiske ikke bevæger sig. Statiske beregninger anvendes ved alle byggerier, til at beregne styrke og deformationer af alle bærende elementer der er udsat for last. De statiske beregninger sikre ligevægten af et byggeri, så et byggeri ikke flytter sig under lastpåvirkning.

  Hvornår skal man bruge statiske beregninger?

  Statiske beregninger anvendes ved alle byggerier og de anvendte elementer der anvendes. Det lige fra et vinkelbeslag der samler konstruktionstræ, til beregninge af en brokonstruktion.

  Hvad koster statiske beregninger?

  Priser for statiske beregninger varierer en del. Hvis udgangspunktet er timeprisen, er den 750 + moms hos Calceku ApS. Min erfaring siger mig, at et mindre indgreb i en bærende konstruktion i en privat bolig, ligger fra 5000-7500 inkl. moms. Du kan se meget mere om priser på hjemmesiden.