Statiske beregninger badeværelse

Få hurtig levering på statiske beregninger til din badeværelse fra kun 5.500 inkl. moms

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du at etablere et badeværelse på første sal?

Når der etableres et badeværelse på 1. salen, bliver bjælkelaget udsat for en større last, ende den der har været der forinden. Det kræver så en statiske dokumentation at eftervise bjælkern, eller finde den nødvendig forstærkningsløsning til dit projekt.

Det kan også være der skal fjernes en væg i forbindelse med dit badeværelse, du kan læse mere omkring bærende vægge her

 

Hvilke beregninger er nødvendige?

Da eksisterende bjælker bliver udsat for en større last som fx beton, klinker og øvrig opbygning, er det vigtigt at få udført et mindre ingeniørprojkt. Jeg oplever også ofte, at der er ønske om at fjerne højde i bjælkelaget, så den ekstra opbygning ikke skaber overhøjde ift. resten af 1. salen. Jeg vil derfor udfører statiske beregninger af dit bjælkelag, hvor de primære beregninger er:

  • RLater fx fra en tung gulvopbygning
  • REksisterende gulvbjælker
  • RForstærkningen af gulvbjælker
  • REkstra bjælker i træ eller stål

Jeg kan være behjælpelig med alle statiske beregninger, der vedrører indgreb i bærende konstruktioner, omkring dit badeværelse.

Hvorfor få udført beregninger?

Da gulvbjælkerne normalt udsættes for større belasting, og måske oveni også reduceres i højden, skal der helt sikkeret beregnes på om bjælkelaget kan bære i den nye situation. Udover jeg laver statiske beregninger laver jeg også en skitse så din entreprenør har en tegning at udfører forstærkningen efter. 

Billedet viser en arbejdstegning til forstærkning af bjælkelaget på 1. salen, med ekstra stålprofiler. 

Hvad skal jeg bruge fra dig?

For at jeg kan lave statiske beregninger og en arbejdstegning, har jeg behov for nogle forskellige tegninger fra dig.

Eksisterende tegningsmateriale kan ofte findes at søge på nette ved f.eks. af skrive “byggearkiv og din kommune”. I Aarhus ligger eksisterende tegningen og øvrige dokumenter, på minejendom (Klik Her).

Mange kommuner er også med på det fællesudviklet Weblager, tjek evt. om din kommuner er med her weblager (Klik Her)

  • RPlantegning – Pdf og som dwg (Autocad fil)
  • RRelevante snit i bygningen – med angivelse af materialer - Pdf
  • RBilleder fra hvor du vil etablere et badeværelse
  • REksisterende tegninger af bygningen

Nedenfor, kan du downloade en huskeliste af de materialer, jeg skal bruge for at udføre statiske beregninger til din ombygning

Huskeliste(klik her)

Situationsplan

Facader

Plantegning

Snit

Hvad koster statiske beregninger af en ombygning?

For et mindre projekt, hvor der beregnes på et bjælkelag ligger prisen på 5.500 kr. inkl. moms. Jeg oplever ofte at der kan komme yderliger ting der skal ses på fx nedrivning af bærende væg, hvilket gør at projektet kommer til at koste mere.

Etplans hus

5.500 kr. inkl. moms

Toplans hus

5.500 kr. inkl. moms

Hvad får du?

Når jeg laver materiale til et badeværelse, får du en statiske rapport og en detalje skitse, der anvendes at entreprenøren til at hufører sit arbejde.

Er et tilbud 100% fast?

Ja, det er det hvis der ikke kommer rettelser/ændringer. Her kan det være lidt svært at definerer rettelser, men hvis nu tegningsmaterialet bliver lavet om, og jeg derfor skal udføre rettelser i tegning og beregninger, vil dette blive udført på ekstra regning. Det kan også være at de først antaget forudsætninger ændrer sig under ombygningen, hvilket også kan give anledning til ekstra regninger. Der vil dog altid foregå en kommunikation, os imellem, omkring omfanget af en rettelse inden jeg udfører noget.

Skal der søges byggetilladelse?

Ved badeværelser skal der normalt ikke søges om en byggetilladelse. Der kan dog være undtagelser fx hvis badeværelset etableres på kvadratmeter som ikke er med i BBR’en. Hvis du er i tvivl, vil jeg anbefale at du tager en forhåndsdialog med din kommune og får svar på dine spørgsmål. Hvis der skal søges om byggetilladelse, kan kommunen også kræve en statisk dokumentation, ved en færdigmelding.

Da ombygninger af enfamiliehuse er i konstruktionsklasse KK1, har BR18 ikke et defineret krav til de statiske beregninger, hvilket så er op til din kommune at definere. Jeg vil derfor råde dig til at få en forhåndsdialog med kommunen – så omfanget klarlægges.

Den statiske rapport som jeg udfører og har beskrevet på denne side, bør altid være tilstrækkelig til byggetilladelsen.

Jeg har lavet en oversigt for hvilke projekter projekter der kræver byggetilladelse.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

+45 60 60 50 69 // jk@calceku.dk

Udfyld formularen

    Upload filer (max 20MB)