Statiske beregninger garage

Få hurtig levering på statiske beregninger til din garage – fra kun 7.500 inkl. moms

Få et uforpligtende tilbud

Skal du til at opfører en ny garage?

Hvis ja – så er det nok snart tid til at få udført statiske beregninger at din garage. Jeg oplever at flere gerne vil opføre garager i en størrelse og kvalitet som et mindre nyt hus. Det er derfor vigtigt at få set byggeriet igennem af en ingeniør, især fordi der oftes ikke er ret mange vægge i garagen – til at sikre stabiliteten. De statiske beregninger sikre, at dit byggeri lever op til de styrkemæssige branche- og normkrav og at stabiliteten opretholdes ved kraftig vindbelastning.

Du skal også være opmærksom på om dit byggeri kræver byggetilladelse, for garager skiller det generelt ved 50m2, du kan læse mere om byggetilladelse her: Skal der søges bygge tilladelse

Hvilke beregninger er nødvendige?

Garager kan opføres på flere foskellig måder, fx muret eller trækonstruktion. Uanset hvad du planlægger kan du få hjælp her hos Calceku ApS. Overordnet skal der normalt ses på alle de angivne punkter. Selvfølige tilpasset det aktuelle byggeri.

 • RStabilitet
 • RBjælker og søjler
 • RMurværk
 • RForankring af taget
 • RFundering

Hvorfor få udført beregninger?

Ovenstående beregninger munder ud i en statiske rapport og en konstruktionstegning. Den statiske rapport, er en rapport, hvor alle de nødvendige styrkeberegninger omkring din garage samles. Rapporten sikre dig, at garagen lever op til normernes styrkekrav.

Konstruktionstegningen er en visualisering af alle de statiske beregninger, så du sikre dig, et stærkt grundlag for at beregningerne faktisk udføres efterfølgende.

På billedet ses en typisk konstruktionsplan (tegningen er for husbyggeri, men princippet er det samme for en garage). Denne anvendes af håndværkerne til at udfører opgaven, iht. de statiske beregninger.

Hvad skal jeg bruge fra dig?

For at jeg kan lave statiske beregninger og en konstruktionsplan, skal jeg bruge følgende tegninger:

Hvis du har fået udført en geoteknisk undersøgelse, skal denne rapport også medsendes.

 • RSituationsplan med angivelse af verdenshjørner - Pdf
 • RFacade opstalter - Pdf
 • RPlantegning – Pdf og som dwg (Autocad fil)
 • RRelevante snit i bygningen – med angivelse af materialer - Pdf

Er huset udført med mursten, og de er valgt, vil jeg gerne have en styrke på denne. Det samme gør sig gældende for mørtlen.

Nedenfor, kan du downloade en huskeliste af de materialer, jeg skal bruge for at udføre statiske beregninger til dit hus.

Huskeliste(klik her)

Situationsplan

Facader

Plantegning

Snit

Hvad koster statiske beregninger og en forankringsplan til dit nye hus?

Nærværende priser er for et traditionelt garage  ca. 50m2, uden større komplikationer såsom funderingen se funderingsprojekt (Klik Her)

Etplans garage

7.5-9.500 kr. inkl. moms

Halvandet-plan eller to plans huse

11.-14.000 kr. inkl. moms.

Hvad får du?

Når jeg laver materiale til et garage, får du en statiske rapport og en konstruktionsplan. Disse dokumenter medsender/eftersender du typisk til kommunen som en del at byggeansøgningen, hvis byggeriet kræver en byggetilladelse.

Er et tilbud 100% fast?

Ja det er det – hvis der ikke kommer rettelser. Her kan det være lidt svært at definerer rettelser, men hvis nu tegningsmaterialet bliver lavet om, og jeg derfor skal udføre rettelser i tegning og beregninger, vil dette blive udført på ekstra regning. Der vil dog altid foregå en kommunikation, os imellem, omkring omfanget af en rettelse – inden jeg udfører noget.

Timeprisen er 750 + moms

Skal der søges byggetilladelse?

Ved opførelse af en garage på under 50m2 normalt kun en anmeldes til kommunen, over 50m2 skal der søges byggetilladelse.  Da garager er i konstruktionsklasse KK1, har BR18 ikke et defineret krav til de statiske beregninger, hvilket så er op til din kommune at definere. Jeg vil derfor råde dig til at få en forhåndsdialog med kommunen – så omfanget klarlægges.

Den statiske rapport som jeg udfører og har beskrevet på denne side, bør altid være tilstrækkelig til byggetilladelsen.

Jeg har lavet en oversigt for hvilke projekter projekter der kræver byggetilladelse.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

+45 60 60 50 69 // jk@calceku.dk

Udfyld formularen

  Upload filer (max 20MB)