Statiske beregninger Ombygning

Få hurtig levering på statiske beregninger til din ombygning

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker du at skabe mere rum eller plads? så kan en ombygning være løsningen

Har du lige købt nyt hus i dit ønske område, men huset kunne godt trænge til et opdatet layout, så er ombygning en god løsning.

Det kan være at du ønsker at udnytte 1. salen, fjerne en væg, eller etablere en kvist. Uanset hvilken ombygning du planlægger, vil der ofte være brug for konstruktionsingeniørens kompetencer til at få udført statiske beregninger til dit projekt. Hvert år udfører Calceku ApS statiske beregninger til mange forskellige ombygning, lige fra at fjerne en væg til en total ombygning fra kældet til kvist.

 

Hvilke beregninger er nødvendige?

Da ombygninger er meget individuelle, er der ikke en fast procedure for hvilke beregninger der er nødvendige ved en ombygning.

Men alle indgreb der vedrører bærende konstruktioner kræver statiske beregninger/vurdering så sikkerheden er i top.
Skal du fx have etableret en kvist, skal der beregnes på din spærkonstruktion.

Ønsker du at fjerne en væg skal der ses på stabilitet og murværk. Ønsker du at etablere et nyt hul i murværket, skal der måske beregnes en bjælke.

 • RStabilitet
 • RBjælker og søjler
 • RMurværk
 • RForankring af taget
 • RFundering

Jeg kan være behjælpelig med alle statiske beregninger, der vedrører indgreb i bærende konstruktioner, omkring din ombygning.

Hvorfor få udført beregninger?

Jeg vil mene, at det er meget vigtigt at få en konstruktionsingeniør, med indover en ombygning. Ved en ombygning er det generelt lidt mere udfordrerene fremfor nybyg, da tingene ikke altid er som forventet.

Derfor kan der hurtigt opstå tvivl om bæreevnen af de eksisterende konstruktioner. Der skal derfor udvises ekstra stor forsigtighed, ved en ombygning.

Jeg gør selv meget brug af mine mange år som håndværker, for at skabe et godt og bygbart projekt. Her er det vigtigt at få udført nogle detalje skitser, og eventuelt en konstruktionsplan, hvis omfanget af ombygningen er stor.

Hvad skal jeg bruge fra dig?

For at jeg kan lave statiske beregninger og en arbejdstegning, har jeg behov for nogle forskellige tegninger fra dig.

Eksisterende tegningsmateriale kan ofte findes at søge på nette ved f.eks. af skrive “byggearkiv og din kommune”. I Aarhus ligger eksisterende tegningen og øvrige dokumenter, på minejendom (Klik Her).

Mange kommuner er også med på det fællesudviklet Weblager, tjek evt. om din kommuner er med her weblager (Klik Her)

Hvis du har fået udført en geoteknisk undersøgelse, skal denne rapport også medsendes.

 • RSituationsplan med angivelse af verdenshjørner - Pdf
 • RFacade opstalter - Pdf
 • RPlantegning – Pdf og som dwg (Autocad fil)
 • RRelevante snit i bygningen – med angivelse af materialer - Pdf
 • REksisterende tegninger af bygningen

Nedenfor, kan du downloade en huskeliste af de materialer, jeg skal bruge for at udføre statiske beregninger til din ombygning

Huskeliste(klik her)

Situationsplan

Facader

Plantegning

Snit

Hvad koster statiske beregninger af en ombygning?

Da omfanget varierer meget fra sag til sag, er det svært at give en retvisende pris, men det starter fra fjernelse af en bærende væg 5.500 kr. inkl. moms til en total ombygning til omkring 25.000 kr. inkl. moms. Normalt vil jeg sig fra 7.500 kr. inkl. moms og opefter.

Etplans hus

7.500 – 25.000 kr. inkl. moms

Toplans hus

7.500 – 25.000 kr. inkl. moms.

Hvad får du?

Når jeg laver materiale til en ombygning, får du en statiske rapport og nogle detalje skitser, er ombygningen af større omfang udfærdiges også en konstruktionsplan. Disse dokumenter medsender/eftersender du typisk til kommunen som en del at byggeansøgningen.

Er et tilbud 100% fast?

Ja, det er det hvis der ikke kommer rettelser/ændringer. Her kan det være lidt svært at definerer rettelser, men hvis nu tegningsmaterialet bliver lavet om, og jeg derfor skal udføre rettelser i tegning og beregninger, vil dette blive udført på ekstra regning. Det kan også være at de først antaget forudsætninger ændrer sig under ombygningen, hvilket også kan give anledning til ekstra regninger. Der vil dog altid foregå en kommunikation, os imellem, omkring omfanget af en rettelse inden jeg udfører noget.

Skal der søges byggetilladelse?

Ved en ombygning kan der ikke entydigt svares på om der skal søges byggetilladelse. men hvis du i din ombygning øger husets antal af kvadratmenter, skal du søge byggetilladelse. Det kan fx være hvis du etablere en kvist. Hvis du er i tvivl, vil jeg anbefale at du tager en forhåndsdialog med din kommune og får svar på dine spørgsmål. Hvis der skal søges om byggetilladelse, kan kommunen også kræve en statisk dokumentation, ved en færdigmelding. 

Da ombygninger af enfamiliehuse er i konstruktionsklasse KK1, har BR18 ikke et defineret krav til de statiske beregninger, hvilket så er op til din kommune at definere. Jeg vil derfor råde dig til at få en forhåndsdialog med kommunen – så omfanget klarlægges.

Den statiske rapport som jeg udfører og har beskrevet på denne side, bør altid være tilstrækkelig til byggetilladelsen.

Jeg har lavet en oversigt for hvilke projekter projekter der kræver byggetilladelse.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

+45 60 60 50 69 // jk@calceku.dk

Udfyld formularen

  Upload filer (max 20MB)