Statiske beregninger tag

Få udført statiske beregninger i forbindelse med nyt tag
Få et uforpligtende tilbud

Overvejer du nyt tungt tag, fx sedum – grønt tag eller tegl

Hvis ja, så er hjælpen lige her. Hvis du udskifter et let tag til tungt tag, kommer der ekstra belastning på dine spær. Det kan derfor være en god ide, at få udført statiske beregninger af dine eksisterende spær.

Der kan selvfølgelig være flere årsager, der gør, at det kan være fornuftigt, at få beregnet din eksisterende spærkonstruktion, se nedenstående punkter:

 • tSkal du have udskiftet taget fra let - til tungt tag?
 • tSkal du have opsat solceller?
 • tSkal du have etableret kvist eller karnap?
 • tSkal du have etableret stort ovenlys eller hems?
 • tHar eksisterende tag/spær sat sig

I alle disse tilfælde, er det fornuftigt af få vurderet de eksisterende spær, da alle punkter stiller nye krav til dine eksisterende spær. Løsningen bliver oftes at forstærke samlinger, og eventuelt også ved at påføre ekstra spærtræ til til konstruktionen.

Skal du have leveret spær til en helt ny spærkonstruktion fx ved Nybyg (Klik Her) eller tilbygning (Klik Her) er dette en beregning spærleverandøren udfører gratis.

 

Hvad får du?

Beregningsmæssigt får du en statisk rapport der godtgøre for styrken og deformationerne af konstruktionen.

Tegningsmæssigt, laver jeg en tegning, som kan anvendes af den udførende entreprenør. Tegningen indeholder forklarende noter omkring udførelsen og montagen.

På billedet er vist et eksempel på en tagterrasse der skal indbygges i eksisterende tagkonstruktion.

Hvad skal jeg bruge fra dig?

For at jeg kan lave statiske beregninger og en arbejdstegning, har jeg behov for nogle forskellige tegninger fra dig. Tegningsmateriale kan ofte findes at søge på nette ved f.eks. af skrive “byggearkiv og din kommune”. I Aarhus ligger eksisterende tegningen og øvrige dokumenter, på minejendom (Klik Her).

Mange kommuner er også med på det fællesudviklet Weblager, tjek evt. om din kommuner er med her weblager (Klik Her)

 • RSituationsplan - Pdf
 • RFacader - Pdf
 • RPlantegning – Pdf og evt. som dwg (Autocad fil)
 • RRelevante snit i bygningen – med angivelse af materialer - Pdf

Situationsplan

Facader

Plantegning

Snit

De bedst mulige forudsætninger

For at kunne servicere dig bedst muligt, har jeg samlede flere samarbejdspartnere indenfor forskellige faggrupper. De står altid parat til at give et tilbud på din opgave, og forhåbentligt få dit projekt godt i mål. Du kan læse mere om mine samarbejdspartnere på linket.

Hvad får du?

For det får du en statiske rapport og en arbejdstegning. Disse dokumenter medsender/eftersender du typisk til kommunen som en del at byggeansøgningen.

Er et tilbud 100% fast?

Ja det er det hvis der ikke kommer rettelser. Her kan det være lidt svært at definerer rettelser, men hvis nu tegningsmaterialet bliver lavet om, og jeg derfor skal udføre rettelser i tegning og beregninger, vil dette blive udført på ekstra regning. Der vil dog altid foregå en kommunikation, os imellem, omkring omfanget af en rettelse inden jeg udfører noget.

Timeprisen er 750 + moms

Skal der søges byggetilladelse?

Ved en ombygning er det omfanget der afgøre om der skal ansøges om en byggetilladelse, er det primært renovering f.eks. nyt tag, er det lokalplanen og tilhørende servitutter der oftes bliver bestemmende. Er det en kvist, skal der søges om bygge tilladelse, da du øger boligarealet.

Jeg har lavet en oversigt over hvilke projekter kræver byggetilladelse.

Få et uforpligtende tilbud i dag

Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om dit projekt og dine ønsker.

+45 60 60 50 69// jk@calceku.dk

Udfyld formularen

  Upload filer (max 20MB)